marți, 19 ianuarie 2016

Cum sa ne unim cu Republica Moldova? Poate cu Basarabia!

S-a destructurat si A.N.R.M.-ul, de altfel previzibil si anuntat de mine inca de la infiintare!
Multi am plecat de acolo de la inceput, parte din detractorii nostri ulterior ne-au dat dreptate si ne-au urmat, personalitati ale societatii civile s-au retras (marea majoritate), astfel incat te intrebi acum cine sunt cei ramasi?
Motivele renuntarii la calitatea de membru activ sau de onoare, tine de fiecare in parte, cu mentiunea ca destul de multi au facut-o din solidaritate cu cineva!
Ruperea cea mai semnificativa s-a produs odata cu plecarea doamnei Marisica Rotaru, acesteia urmandu-i surorile Coposu, Dinu Zamfirescu, Doina Cornea, Dan Grigore, Ionut Gherasim si o insemnata “cantitate” taranista!
De ce-a plecat Marisica, am spus Click AICI! De ce-au plecat ceilalti? Cine stie?!
Am ajuns iata in anul in care sarbatori 160 de ani de la crearea Dinastiei Romane, dupa victoria din Parlament de anul trecut cand s-a reusit includerea zilei de 10 MAI in randul zilelor de sarbatoare nationala, 2016 gasindu-ne pe cei fideli ideii de Suveranitate Monarhica, mai dezbinati ca niciodata!

Ramasii, sau ramasitele a ce a insemnat A.N.R.M. solicita unitate!
Iata mesajul unuia dintre copresedinti:
”Unitatea noastră este imperativ necesară. Ea trebuie construită sub semnul fidelității de neclintit față de Majestatea Sa Regele Mihai I al României și față de membrii Familiei Regale, precum și sub curajul rostirii permanente a adevărului. Îmi doresc ca perioada ce vine  să ne găsească sănătoși pe toți, iar bunul Dumnezeu să lumineze atât pe cei rămași în A.N.R.M., cât și pe cei care au ales ca temporar să se retragă, pe calea cea dreaptă către împlinirea idealurilor naționale de restaurare a monarhiei și de unire cu Republica Moldova..” - Catalin Serban

Citind acest mesaj, am a face cateva comentarii si indreptari foarte necesare!
Ne solicita domnul “decorat” (conform normelor de acordare a medaliilor si distinctiilor Casei Regale, o persoana trebuie sa aiba minim 5 ani neintrerupti de activitate dedicata cauzei monarhice si Romaniei; domnului i s-a facut o derogare si i-au monitorizat doar 3 ani), “ fidelitatea de neclintit față de Majestatea Sa Regele Mihai I al României și față de membrii Familiei Regale…”!
De acord, dar...chiar fata de toti membrii Familiei Regale, cred ca e prea mult! Pana una alta Principesei Irina (cea cu luptele de cocosi) i s-a retras titlul si a fost scoasa din linia de succesiune, dar n-a fost renegata de Familie, deci, trebuie sa-i fim fideli “de neclintit”? Lui Michael, fiul ei, de asemenea? Dar principesei Sofia? Dar…., mai bine ma opresc!
Iata-ma astfel avand curajul sa rostesc adevarul, asa cum ne cere domnul “decorat”!
Ne vorbeste domnul despre idealul unirii cu Republica Moldova!
Aici n-am sa mai fiu politicos!
Stimabile, cu Republica Moldova sa te unesti tu si Ion Iliescu, eu si multi asemenea mie ne dorim ca Romania sa se uneasca cu Basarabia INTREAGA  si Nordul Bucovinei!
Cerand ceea ce ceri, nu e doar o greseala ci  si o blasfemie adusa istoriei nationale si mai ales Marii Uniri din 1918, cand Romania s-a unit cu … BASARABIA !

Lasand comentariile pe text, trebuie spus clar si raspicat, ca ne aflam intrun moment delicat al acceptarii ultimelor masuri si evenimente petrecute in cadrul Casei Regale! S-a scris si s-a dezbatut mult despre Principele Nicolae, implicarea serviciilor secrete, Mihnea Constantinescu, Ioan Luca Vlad, despre apropierea anumitor membri au Familiei Regale, de anumite cercuri politice etc!

Probabil ca discutiile vor mai continua, ceea ce n-ar fi rau, daca s-ar face pentru a intari si construi, nu pentru a dezbina!
Unirea monarhistilor nu se va realiza!
Unirea si coordonarea actiunilor se poate!
Asta insa trebuie facuta sub conducerea unei persoane de maxima credibilitate, care sa nu aiba vreo legatura cu nici-o organizatie sau alianta! Doar asa se mai poate continua, altfel, dezbinarea nu se va opri aici, fie ca este “provocata” cu buna stiinta, fie ca vine din prostia unor membri!
Domnul Victor Rebengiuc ar accepta?
“Oricum, mai avem multe lucruri de vazut! Calatoria continua”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu